• Volg ons

Nieuwsbrief

VINTERTAINMENT

Wil je privé of zakelijk een leerzame, informele Wijnworkshop of Wijn & Spijs middag of avond organiseren, dan regelen wij dit graag! Voor groepen vanaf 10 personen (tot 500 personen), op elke gewenste lokatie (dus ook bij jou thuis of op het bedrijf).

Vintertainment

is een verzamelnaam voor alle informele, interactieve en gezellige activiteiten rondom wijn. Wil je een interactieve workshop, een speciale proeverij of een “wijnspel”, wij regelen het!

Hieronder een aantal voorbeelden.

Bubbels & Babbels
Ideaal voor een klantendag of personeelsuitje! Een middag of avond waarbij je op ontspannen wijze leert over wijnproeven en een 6-tal wijnen gaat proeven. Geen dikdoenerij en dure wijntaal, maar proeven & genieten in een informele sfeer! Je wordt ontvangen met een (h)eerlijk glas bubbels. Na een korte introductie door onze vinoloog, gaan de gasten zelf proeven. Inclusief hapje, kaas en brood.
Duur: 1,5 – 2 uur

Bubbels & babbels de luxe
Lekker decadent en toch heel gewoon! Onder het genot van diverse soorten “bruisende”wijnen genieten in stijl. Wil je jezelf, vrienden of relaties extra verwennen, pak dan uit met Champagne en oesters, Cava met sushi….en nog veel meer! Onze vinoloog begeleid deze middag/avond. Ontdek de verschillen en mogelijkheden, leerzaam en lekker.
Duur: 2 uur

Wijn aan tafel
Bij een sfeervol diner hoort wijn! Ook in ons land is steeds meer interesse in de combinatie tussen wijn & gerecht. Wijn drink je met met vrienden, maakt een diner compleet, werkt sfeerverhogend. Maar hoe kun je nu op simpele wijze de juiste wijnkeuze maken bij een of meerdere gerechten? Hierover leer je tijdens deze informele proeverijen, gecombineerd met hapjes. Elk seizoen wat nieuws, wisselende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wild & wijn
  • Authentiek Italië (Italiaanse wijnen & hapjes)
  • Mediterranée: wijnen & hapjes uit Spanje, Italië en Frankrijk
  • Sushi & wijn
  • Rosé aan tafel
  • Tapas & sherry

Rose aan tafel
Rose is de zomerwijn bij uitstek! Wat is nu eigenlijke rose, waarom is de een licht en de andere donker van kleur? De een is om lekker weg te “slobberen”, de andere een pluim op een mooi gerecht, o.a. rosé en zalm. Ervaar en ontdek de mogelijkheden van rosé tijdens deze speciale middag/avond, onder begeleiding van onze vinoloog.

Chocolade & Wijn!
Verrassend en inspirerend! Welke wijn combineert lekker met chocolade (o.a. borrelbonbons!). Wij presenteren enkele bijzondere combinaties, die de smaakpapillen zullen verwennen. Een smaaksensatie voor wijn & chocoladeliefhebbers.

Workshop: “het wijn & spijs spel”
Je weet welke wijn jouw voorkeur heeft. Bij privé en zakendiners kies je altijd de wijnen. Maar..welke wijn past nu bij welk gerecht?? Door middel van een “blind”proeverij in combinatie met hapjes ga je, na introductie van onze vinoloog, in kleine groepjes aan de slag! Maak een wijnomschrijving, bepaal welk hapje je bij welke wijn kiest en waarom? Leerzaam en interactief!! Het team met de meest overtuigende omschrijving en keuze is de winnaar en ontvangt een prijs. Aanrader voor uw personeelsuitje of relatiedagen.

Biologisch/Biodynamisch
“Het tijdperk dat het woord biologisch synoniem was voor “Geitenwollen sokken” cultuur is voorbij! Maar wat is het verschil tussen traditionele wijnbouw en biologische wijnbouw, en wat betekent biodynamisch? Naast uitleg over het thema, proef je diverse wijnen gemaakt van biologisch of biodynamisch geteelde druiven.

Mogelijkheden en prijs op aanvraag!

Evenement “De Gooise Proeftent”

19 november 2017

De Gooise Proeftent Wine Bites Music Zin in gezellige zondagmiddag? Een unieke wijnbelevenis met Bites en Music op een heel bijzondere plek! De Houten Loods…

Lees meer >

Wijn & Spijs training

najaar 2016

Wijn & Spijs training (1 avond) Doelgroep: liefhebbers van lekker eten met een goed glas wijn! Korte inhoud training: Hoe kun je wijn & gerecht…

Lees meer >

Doorlopende Wijnproeverij

18 juni 2017

  Voor onze Zomerproeverij hebben we wederom een sfeervolle locatie  De Kunstsalon in Utrecht! eWijn maken is passie en dus ook een kunst, dit sluit perfect…

Lees meer >