• Volg ons

Nieuwsbrief

WSET LEVEL 2 – 8 DAGEN

WSET Intermediate – Level 2 (met internationaal certificaat)

Wil je aan tafel mee kunnen praten over wijn? Koop je vaak dezelfde wijn omdat je niet kunt kiezen? Wilde je altijd al meer over wijn weten? Werk je met wijn in de horeca, winkel, groothandel of anders? Doe de wijnopleiding WSET level 2. De enige wijnopleiding in Nederland met een internationaal erkend diploma.

De Wine and Spirits Education Trust (WSET) is de grootste aanbieder van wijn & gedistilleerd opleidingen in de wereld, met programma’s die lopen in 73 landen.

Kwalitatief hoogstaande wijnopleidingen met internationaal certificaat, van basis tot topniveau. Daarmee onderscheidt dit aanbod zich van de bestaande opleidingen in Nederland (SWEN, Vinologen).

In Nederland wordt de wijnopleidingen alleen verzorgd door Approved Programme Providers (APP’s), gekwalificeerde docenten, om de kwaliteit te waarborgen.

Yvonne Hester (vinoloog en eigenaar van Wijnkoperij De Steenen Camer) verzorgt, onder de vlag van Wijnstudio – Jeroen Bronkhorst, de opleiding in Amersfoort en Amsterdam (verkorte opleiding, vraag naar de mogelijkheden!).

De cursus duurt 8 avonden en wordt afgesloten met een examen.

Informeer naar de mogelijkheden via info@desteenencamer.com voor cursus in Huizen/Amersfoort!

Voor alle andere data en locaties van WSET Intermediate 2017: kijk op www.wijnstudio.nl

Prijs: € 545,00 per persoon (8 lesavonden, incl. studypack, glazen etc)

Aanmelden en info via de volgende link: WSET level2.

Bij interesse voor een (verkorte) opleiding in Huizen, 8 (of 4) avonden incl examen!, stuur een mail naar info@desteenencamer.com

Kennis
In 8 avonden leer je alle basiskennis over wijn.

Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat
Wijn maken: de wijnkelder, technieken, temperatuur, wijn bewaren
Druivenrassen: de belangrijke wijnrassen in de wereld en hun kwaliteiten
Etiketten leren lezen: de zin en onzin op een etiket
Wijn en spijs: hoe maak je een goede combinatie
Speciale wijnen: versterkte en mousserende wijnen,  Champagne, de technieken
Proeven: Iedere lesavond worden er minimaal 6 wijnen geproefd en beoordeeld. Met behulp van de internationale WSET proefmethode krijgt u een goede basis waarmee u een duidelijke proefnotitie kunt maken. We gebruiken daarvoor uitsluitend kwaliteitswijnen.

Examen
Als je de hele cursus hebt gevolgd ben je klaar voor het examen. Het examen bestaat uit vijftig multiple choice vragen en duurt 1 uur. Als u het examen wilt afleggen, moet u rekening houden met circa 20 uur zelfstudie.

Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende Intermediate Certificate van de Wine & Spirit Education Trust. Deelname aan het examen is niet verplicht. Men dient zich wel voor het examen te registreren.

Tijd
8 avonden van ca. 3 uur. Per week is 2 uur thuisstudie genoeg om aan het examen deel te nemen.

Kwaliteitsgarantie
De Intermediate Certificate cursus is ontwikkeld door de “Wine and Spirit Education Trust” (WSET) in Londen, de grootste wijnopleider ter wereld, met 73.000 cursisten per jaar in 72 landen.
Na deze cursus kun je doorstromen naar een hoger niveau WSET Award in Wines & Spirits – Level 3.

Kosten
€ 545,00 per persoon, incl. 21% BTW en éénmalige deelname aan alle lessen, studiemateriaal,  alle te proeven wijnen en het examen, in het Nederlands.

Lokatie:
Huizen & Amersfoort (vanaf 6-7 personen verkorte cursus – 4 lesdagen, met examen!)

Voor meer info of aanmelden: WSET level2 of stuur een mail naar info@desteenencamer.com

Evenement “De Gooise Proeftent”

19 november 2017

De Gooise Proeftent Wine Bites Music Zin in gezellige zondagmiddag? Een unieke wijnbelevenis met Bites en Music op een heel bijzondere plek! De Houten Loods…

Lees meer >

Wijn & Spijs training

najaar 2016

Wijn & Spijs training (1 avond) Doelgroep: liefhebbers van lekker eten met een goed glas wijn! Korte inhoud training: Hoe kun je wijn & gerecht…

Lees meer >

Doorlopende Wijnproeverij

18 juni 2017

  Voor onze Zomerproeverij hebben we wederom een sfeervolle locatie  De Kunstsalon in Utrecht! eWijn maken is passie en dus ook een kunst, dit sluit perfect…

Lees meer >