• Volg ons

Nieuwsbrief

Italië

Italië is een boeiend wijnland met authentieke wijnen in alle regio's. Uit de regio Piemonte komen prachtige rode en witte wijnen. De bekendste zijn de Barolo wijnen. Maar de rode Barbera en de prachtige witte Arneis druif leveren ook bijzonder goede wijnen. Vincenzo Bossotti (Arneis) en Agostino Pavia e Figli (Barbera) zijn 2 kleine producenten met overtuigende wijnen. Klik hier om alle Italiaanse wijnen te bekijken in de webshop

Barbera d’Asti “Blina” 2011, Langhe

Dit kleine familiebedrijf (ong 7 ha) maakt karaktervolle wijnen van de Barbera druif in het heuvelachtige gebied rondom Asti. De wijngaarden zijn meer dan 50…

Bestel > Lees meer >

Barbera d’Asti “Blina” 2011, Langhe

Dit kleine familiebedrijf (ong 7 ha) maakt karaktervolle wijnen van de Barbera druif in het heuvelachtige gebied rondom Asti. De wijngaarden zijn meer dan 50 jaar oud. Er wordt handmatig geoogst.
De Blina is een intens paars-rood gekleurde wijn, die het pure karakter van de Barbera druif goed weergeeft. Door de lange inweking en zorgvuldige bereiding, zonder houtrijping, komt het fruit mooi naar voren. Rijpe kersen (amarene), iets kruidig, volle zachte smaak, afgerond met zachte tannines. Heerlijk bij de dis, of bij Italiaanse hammen en (half) harde kazen.

Bestel >

Arneis 2012, Vignetto di Vei, Langhe

Aromatische en droge wijn van de Arneisdruif uit Alba, Piemonte. Een uitstekende balans tussen frisheid en aroma’s van amandel, bloemen, groene appel, peer en meloen….

Bestel > Lees meer >

Arneis 2012, Vignetto di Vei, Langhe

Aromatische en droge wijn van de Arneisdruif uit Alba, Piemonte. Een uitstekende balans tussen frisheid en aroma’s van amandel, bloemen, groene appel, peer en meloen. Qua stijl lijkt hij wel wat op een kruising tussen een sauvignon blanc en een Franse viognier. Fijn genuanceerd. Heerlijk als aperitief, bij risotto, salades met gegrilde vis.

Bestel >